trečiadienis, rugsėjo 25, 2013

Spaghetti kitaip

Hey hou, rudenėja rudenėja..

        Kadangi miltiniu produktų stengiuosi vengti, o dabar užsibrėžiau tikslą bent iki spalio galo išviso į burną neimti, bandau rasti alternatyva įprastiems produktams iš miltų pakeisdama į daržovės. Rezultatai stulbinantys, labai skanu, neapsunkina skrandžio, mažai kalorijų, o ko daugiau galima norėti iš maisto? : )
Pripažįstu neatrodo labai "apetintai", bet dažnai knygos viršelis neatitinka knygos turinio, taip ir šie spagečiai.


Mums reikės:

1 cukinija
2-3 pomidorai
3-5 saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
5 česnako skiltelės
1 svogūnas
prieskoniai (karis, imbieras, pipirai, raudonieji aštrūs pipirai, raudonoji paprika, druska, prieskoninės žolelės)

Procesas:

1. Smulkiai supjaustykite česnakus ir svogūną
2. Nuskuskite cukiniją ir tuo pačiu skutikliu skuskite ją toliau- gausite ilgas plotas juostas.
3. Supjaustykite pomidorus, sudėkite į blenderį kartu su saulėje džiovintais pomidorais, įpilkite vandens, kad apsemtų ir šiek tiek aliejaus nuo džiovintų pomidorų. Viską sublenderinkit.
4. Česnakus su svogūnais pakepkite įkaitusioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
5. Į keptuvę supilkite padažą, sudėkite prieskonius ir troškinkite porą minučių.
6. Sudėkite cukinijas ir troškinkite kol cukinijos suminkštės. Jeigu pradėjo svilti įpilkite dar vandens.
7. Vuolia Jūsų makaronai paruošti, mėgaukitės!

Aš savo receptą vis bandau tobulinti šį kartą papildomai sutarkavau 1morką, 100g. pievagrybių, o pilnam sotumo jausmui sudėjau konservuotas pupeles (dėjau karališkas baltas, bet skaniau buvo su raudonosiomis).




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą