šeštadienis, birželio 08, 2013

Pradedu gaminti čia. Biskvitinis tortas močiutei

Sveiki, niekada nerašiau normalaus blogo, bet šį kartą nusprendžiau, kad reikia ir būtent šia tema- maisto gaminimas. Aš vardu Geistė, gyvenu ir laisvalaikį leidžiu dažniausiai Vilniuje, bet mėgstu keliauti, tai stengiuosi pabūti visur, kaip daugelis aplink mane žino, turiu nepasotinamą aistrą gaminti, bet ką, tikrai : ) Tai čia aš dar labiau bandysiu ją išlieti ir pasidalinti su visais. 

Pradėsiu nuo naujausio torčiuko.

"Labas rytas močiute"


Biskvitui:

7 kiaušiniai
7 valg. š. cukraus
7 valg. š. miltų
1 valg. š. aguonų (labai skanu, bet aš šį kartą pamiršau įdėti)
1 arb. š kepimo miltelių


Biskvito sulaistymui naudojau skystimą nuo vyšnių uogienės. ( šioje vietoje galite improvizuoti kaip tik norite)


Pertepimui:

~ 400ml plakamosios grietinėlės
~ 50gr želatinos
2 valg. š. cukraus
1 obuolys ir vyšnios be kauliukų ( čia taip pat jūsų pasirinkimas)


1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
2. Kiaušinius nuplaukite po tekančiu vandeniu ir kruopščiai atskirkite baltymus nuo trynių.
3. Citrinų sultimis pagardintus baltymus šiek tiek paplakite, po truputį suberkite pusę cukraus kiekio ir išplakite iki standžių putų.
4.Kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, žiupsneliu druskos plakite iki kol cukrus visiškai ištirps, o masė kelis kartus padidės.
5. Tada šiek tiek baltymų masės sumaišykite su tryniais, po šaukštą suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, įmaišykite likusius baltymus, tešlą labai atsargiai krėskite į sviestu pateptą kepimo formą, ją taip pat atsargiai statykite iki 180 laipsnių temperatūros sumažintą orkaitę ir kepkite apie 35 min. Jokiu būdu nevarstykite durelių.
6. Iškepusį biskvitą palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų
7. Supilkite želatina į puodelį ir užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų. Palikite stovėti kol išbrinks.
8. Perpjaukite biskvitą pusiau arba į tris dalis ir sulaistykite.
9. Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
10. Želatinai išbrinkus pašildykite, kad ištirptų, bet jokiu būdu neužvirinkite. Laukite kol atvės
11. Į plaktą grietinėlę sudėkite smulkiai pjaustytus vaisius, uogas (mano atvėju obuolius ir vyšnias)
* jei turite tris, trečiąjį sulaužykite smulkiais gabaliukais ir taip pat sudėkite i grietinėlės masę.
12. Želatinai atvėsus laaaaabai lėtai, labai plona srovele pilkite ją į plaktos grietinėlės masę ir maišykite.
13. Grietinėlės, vaisiu, želatinos puse masės atsargiai supilkite ant biskvito į torto formą.
14. Ant šios masės uždėkite antrą biskvitą ir supilkite likusią grietinėlės masę.
15. Paruošėte tortą.
16. Puoškite: vaisiais, uogomis, riešutais! SKANAUS!





3 komentarai:

  1. Kaip skaniai atrodo! dabar mielai suvalgyčiau tokio torto gabaliuką :)) be to, sveika prisijungus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip skaniai atrodo... Grįžk jau! ;)

    AtsakytiPanaikinti