sekmadienis, birželio 16, 2013

Tortas "Paukščių pienas"

Praeitą kartą tortą gaminau atvykimo, tai šį kartą buvo atsisveikinimo proga : ) ištiesų puikiai pailsėjau visomis prasmėmis ir nebuvo tai poilsis kai visą dieną gulinėji, nieko neveiki, atvirkščiai- nebuvo laiko gulėti. O dabar reikia palaikyti režimą ir namie : )



Tortas "Paukščių pienas"


Biskvitui:



5 kiaušiniai
5 valg. š. cukraus
5 valg. š. miltų
1 valg. š. aguonų
1 arb. š kepimo miltelių

Pertepimui:


~200 g kondensuoto pieno (pusė skardinės)

7 kiaušinių baltymai
150 g sviesto
20-30 želatinos
citrinos sulčių

Papuošimui:



150 g juodo šokolado 

70 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
braškės

Paruošimas:


1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Kiaušinius nuplaukite po tekančiu vandeniu ir kruopščiai atskirkite baltymus nuo trynių.
3. Citrinų sultimis pagardintus baltymus šiek tiek paplakite, po truputį suberkite pusę cukraus kiekio ir išplakite iki standžių putų.
4.Kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, žiupsneliu druskos plakite iki kol cukrus visiškai ištirps, o masė kelis kartus padidės.
5. Tada šiek tiek baltymų masės sumaišykite su tryniais, po šaukštą suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, įmaišykite likusius baltymus, tešlą labai atsargiai krėskite į sviestu pateptą kepimo formą, ją taip pat atsargiai statykite iki 180 laipsnių temperatūros sumažintą orkaitę ir kepkite apie 35 min. Jokiu būdu nevarstykite durelių.
6. Iškepusį biskvitą palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų
7. Supilkite želatina į puodelį ir užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų. Palikite stovėti kol išbrinks.
8. Perpjaukite biskvitą pusiau.
9. Kondensuotas pienas sumaišomas su sviestu ir citrinos sultimis.  Išmaišę padėkite į šaldytuvą
10. Želatinai išbrinkus pašildykite karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir šiek tiek atvėsinkite.
11. Kiaušiniu baltymus išplakti iki standžių putų.
12. Po truputi supilkite želatiną į kiaušinių baltymus
13. Į kiaušinių baltymų masę labai atsargiai sudėkite ir įmaišykite masę iš šaldytuvo
14. Į torto kepimo formą įdėkite viena biskvitą ir ant jo supilkite pertepimą. Įdėkite į šaldytuvą 5-10min., kad masė truputi sustingtų.
15. Ant truputi sustingusios masės uždėkite antrą biskvitą ir lengvai paspauskite. Dėkite atgal į šaldytuvą.
16. Kai tortas jau beveik sustingęs į karštą vonelę supilkite grietinėlę, sudėkite juodą šokoladą ir maišykite kol šokoladas ištirps.
17. Sustingusį tortą ištraukite iš šaldytuvo išimkite iš formos ir aptepkite šokolado glajumi. (aš ant glajaus truputi pašlaksčiau kondensuoto pieno ir užbėriau citrinos žievelės)
18. Paskutinis etapas sudėliokite braškes ir skanaukite! Gero apetito : )















2 komentarai:

  1. Ir pertepimas gavosi kaip tikras paukščių pienas? :) Norėčiau išbandyt, bet truputį gaila tiek baltymų gadint jei neišeis :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na nesigavo identiškas paukščių pienas, nemanau, kad tai įmanoma. Gi naminiai skoniai nuo parduotuvinių visados skiriasi ir asmeniškai man dažniausiai naminiai nugali : )
      Dėl baltymų, tai aš susimoviau su biskvitu, nes pirma išsikepiau jį, o tik paskui sumaniau pertepti "paukščiu pienu". Galite biskvitą tiesiog daryti iš kiaušiniu trynių, sviesto, cukraus, miltų, kepimo miltelių : )

      Panaikinti