ketvirtadienis, liepos 18, 2013

Ravioli su špinatais ir varške

Ravioli su varške ir špinatais


Sveiki, vakar, tokia lietinga diena sugalvojau pasidarbuoti su kočėlu, apskritai pastebėjau, kad turiu pomėgį tampytis su visokiomis tešlomis, tai rodau ką pridirbau.
  Tai va, kiek patobulintas tradicinis ravioliu su varške receptas, bent mano šeimą privertė praryti liežuvius.



Plikyta tešla:

3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus (naudojau vynuogių kauliukų)
1 stiklinė verdančio vandens (miltų ir vandens stiklinės tūris turi būti vienodas, kitaip negausite tinkamos tešlos)

Įdarui:

1 kiaušinis
540g. 9% riebumo varškės (naudojau žemaitėšką)
100g. originalaus filadelfijos sūrio
1 šaukštą sviesto
3 česnako skilteles
2 pilnos saujos špinatų
pora šakelių krapų (jei labai mėgstat)



Tešlos gaminimas:

1. Paimkite didelį dubenį ir 3 stiklines miltų sumaišykite su 3 šaukštais aliejaus, išmaišykite.
2. Užvirinkite vandenį ir supilkite į miltų masę, pamaišykite kokias 5min. ir palaukite kol atvės
3. Minkykite kol taps visiskai glotni ir palikite pastovėti 10min.)

Įdaro gaminimas:

1. Įkaitinkite sviestą keptuvėje.
2. Kai sviestas jau ištirpęs sudėkite į keptuvę susmulkintus česnakus ir pakepkite apie minutę.
3. Sudėkite nuplautus ir truputi susmulkintus špinatus į keptuvę ir uždenkite dangčiu. Palikite 5min. max.
4. Kai špinatai jau suglebo ir tapo tamsiai žali uždėkite gerus 2 žiubsnius druskos ir žiubsnį pipirų.
5. Įdėkite filadelfija ir maišykite. (jei norit ir turit galit dar idėti truputi naturalaus jogurto)
6. Nukelkite keptuvę ir palaukite kol atvės.
7. Varškę sudėkite į dubenį, ant jos supilkite špinatų masę ir vieną kiaušinį. Viską gerai išmaišykite.

O tolesni veiksmai priklauso jau nuo jūsų, kaip jums labiau patinka daryti raviolius. O variantų nemažai : ) Asmeniškai aš rinkausi šį variantą- tešlą padariau kaip šniūrą ir vienodo dydzio gabaliukais supjausčiau,  iš supjaustytų gabaliukų padariau rutuliukus, juos paspaudžiau su dubenelio dugnu, kad gautųsi plokčias apskritimas, apskritimą iškočiavau ir sudėjau įdarą. Galiausiai suklijavau kampučius ir pagaminau " skareles"

VIRTI RAVIOLI ne ilgiau 4min, kitaip pervirs.
Išvirtus raviolius pagardinkite grietine ir prieskoniais. Skanaus!






2 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Patikėkit, labai skanu ir buvo! Aš net per savo sulčių detox'ą neatsilaikiau neparagavus!
      Ačiū! : ))

      Panaikinti