sekmadienis, birželio 16, 2013

Focaccia



Nusprendžiau pirmą kartą gyvenime pabandyti iškepti duonos. Patiko labai, nes visad mėgau gaminti kažką iš tešlos, pats minkymo procesas mane labai ramina čia gal dar nuo kudikystės užsilikę, net nežinau : D Rezultatus tuoj pat pamatysite.

Tešlai:


500g. baltų pirmos rūšiės miltų
5g. sausų mielių
0.5 šaukštelio druskos
325ml šilto vandens
~1 valg.šaukšt. alyvuogių aliejaus

Ant viršaus:

alyvuogių aliejaus apšlakstymui
juodos alyvuogėd
džiovinti pomidorai
jūros druska apibarstymui


Paruošimas: 

1. Sumaišykite miltus, druską, mielės ir vandenį dubenėlyje.
2. Masei virtus lipnia tešlą užpilkite šaukstu aliejaus išimkite iš dubenėlio ir perdėkite tešla ant švaraus paviršiaus. Minkykite kol tešla taps vientisa, glotni.
3. Suminkykite tešlą į rutulį, dar šiektiek patemkite aliejumi ir palikite švariame debenyje, uždenge maisto plėvele, kad iškiltų.
4. Masei padvigubėjus perdėkite ant švaraus paviršiau ir suspauskite į stačiakampio formą. Dėkite ant truputi aliejumi išteptos skardos  (~26x36cm.).
5. Suspaudykite tešlą pirštais iki pat kalmpų ir palikite pusvalandžiui
6.Įkaitinkite orkaitę iki 250˚C.
7. Kai duona bus išsiputusi ir korėta, pirštų galais per visą paviršių įspauskite gilias skylutes (beveik iki dugno). Pašlakstykite visa paviršiu aliejumi ir apibarstykite druska.
8. Kepkite ~10min ir sumažinkite šiluma iki 200˚C ir kepkite dar 10-15min.
9. Ištraukite ir palaukite kol atvės. Skanaus : )




receptas čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą